Produkter för irländska havre (2)

Ekologisk Avskaldad Havre 5 Kg

Ekologisk Avskaldad Havre 5 Kg

Den ekologiska avskalade havren är en livsmedel som inte är särskilt känd eller använd i Italien, medan den i engelsktalande länder är en av huvudingredienserna i frukosten. Den ekologiska avskalade havren säljs i korn för att förbereda läckra veganska eller vegetariska recept. Havren används ofta rå i flingor för att göra frukosten med mjölk eller yoghurt mer smakrik, medan kornvarianten är utmärkt för att laga soppor eller grytor. Detta spannmål är också en koncentration av näringsämnen som är användbara för kroppens välbefinnande, såsom fibrer, B-vitaminer och olika mineraler (järn, kalcium, kalium, fosfor, magnesium, koppar). Den ekologiska avskalade havren måste sköljas under rinnande vatten för att ta bort eventuella föroreningar innan den tillagas, och den bör blötläggas i minst 12 timmar. Därefter kan den kokas eller användas som ingrediens i sallader och tillbehör, men särskilt för att förbereda kakor, bröd, pajer och sötsaker.
Ekologisk Tricolor Quinoa 5 Kg

Ekologisk Tricolor Quinoa 5 Kg

Den trikoloriga quinoan kommer från ekologisk odling och är en blandning av vita, röda och svarta quinoafrön. Den vita quinoan har en neutral smak, medan de röda och svarta varianterna kännetecknas av en mer distinkt och intensiv smak, vilket ger denna blandning en perfekt balans av smak och energi. Quinoan, som naturligt är glutenfri, är lämplig för dem som är intoleranta mot gluten eller för dem som följer veganska eller vegetariska dieter. Denna livsmedel är rik på olika näringsämnen som är bra för kroppens välbefinnande: fibrer, mineraler (magnesium, kalium och järn), samt omega 3- och 6-fettsyror. Innan den tillagas bör den glutenfria quinoan alltid sköljas under rinnande vatten och därefter kokas i 10-12 minuter, följt av att rosta fröna för att göra dem ännu mer smakrika. Den kan användas för att förbereda läckra förrätter, lätta huvudrätter, grönsaksbaserade soppor, veganska burgare eller bollar, eller fräscha och genuina sallader.